• Free shipping from €75
  • Delivery time 1 to 2 days
  • Secure payment
  • Supply from stock

Backgammon

Backgammon is een bordspel voor twee spelers. Het is een van de oudste spelen die ons bekend zijn. De Nederlandse variant van dit spel wordt Tric Trac of Triktrak genoemd.

Backgammon is een race waarbij beide spelers stenen over het veld naar een andere kant moeten laten lopen volgens de worpen van de dobbelstenen. De tegenstanders lopen in tegengestelde richting. Losse stenen van de tegenstander kunnen worden geslagen. Het doel van het spel is om 15 stenen als eerste naar de andere kant te brengen en daar uit het spel te halen. Wie dit als eerste heeft gedaan wint het spel.

Het spel is niet in een keer ontstaan maar heeft een lange evolutie doorlopen. Het spel uit Mesopotamië was waarschijnlijk een voorloper maar het speelbord had niet precies dezelfde indeling. Maar overeenkomsten waren zeer duidelijk aanwezig. Waar en wanneer het eerste moderne backgammonbord is ontstaan is onduidelijk. De regels zoals wij die nu kennen zijn in 1931 bedacht in de Verenigde Staten. In de jaren zestig werd backgammon steeds populairder. Backgammon kent mede door de evolutie die het spel heeft doorgemaakt vele varianten. Nederland heeft een eigen variant die Tric Trac of Triktrak wordt genoemd.

Sort by

Damspel en Backgammonspel in h...

Dammen- / Backgammon klapcassette. Houten cassette met bedrukt speelveld, veldmaat: 30 mm....
€10.95

Schaakspel en Backgammon opkla...

Altijd al backgammon willen spelen of willen schaken? Dit is een schaakspel en backgammon ...
€14.95

Schaakspel en Backgammon Klapc...

Schaakspel en Backgammon Klapcassette 29 cm
€14.95