• Gratis verzenden vanaf €75
  • Levertijd 1 a 2 dagen
  • Veilig betalen met IDeal
  • Levering uit vooraad

Over ons, Hout-doe duurzaam houten speelgoed

Over Hout-doe

U staat aan de voordeur van de grootste- en meest veelzijdige"duurzaam houten speelgoed(web)winkel" van Nederland.  Wij hebben ruim 10.000 houten artikelen, kwaliteits poppen en het betere speelgoed in huis.  U heeft een jaar garantie op alle houten speelgoed en wij beschikken over een eigen ambachtelijke hout-werkplaats. 

Heeft U algemene vragen, stel ze ons bij voorkeur per mail: info@hout-doe.nl 

We hebben geen telefonische helpdesk voor de webwinkel. Mail ons via info@hout-doe.nl  en bekijk en bestel op de website: www.hout-doe.nl

Voor winkelspecifieke vragen belt U de winkeltelefoon tijdens de winkel openingstijden.

Winkel Leidsche Rijn 06-83238469

Winkel Den Bosch 06-40405403 

Winkel Schijndel 06-22446621 

Bestelling die in Schijndel op voorraad zijn en besteld worden voor 15.00 uur op een werkdag wordt dezelfde dag via Post NL verstuurd. Verzendkosten Nederland 6,75 per bestelling. Vanaf 75.-- gratis verzending. Verzendkosten buitenland volgens PostNL tarief op aanvraag. Moeten artikelen uit een van de winkels komen dan kan verzending 1 a 3 werk dagen duren.

Bankrekening NL37INGB0006014809 tnv Hout-doe, Schijndel. .            

Bent u op zoek naar iets wat u niet in onze webwinkel kunt vinden? Neem dan per mail contact met ons op en wij zoeken met u mee! Stuur een mail naar info@hout-doe.nl. Wij combineren het gemak van onze webwinkel met het vertrouwen van de regionale speciaalzaak om de hoek. Natuurlijk kunt U ook binnenlopen in onze winkels in Utrecht Leidsche Rijn, in Schijndel of  in hartje 's-Hertogenbosch.   Het moet toch wel heel gek zijn als wij niet aan uw (houten)speelgoedwens kunnen voldoen. Veel staat  in de winkels uitgestald en alle kinderen mogen in de winkel spelen. Hout-doe is dealer van de meeste betere houten speelgoed merken. Uiteraard leveren wij van al onze merken de gehele collectie dus ook dat wat niet op onze website is weergegeven.   

                 Voor een "sfeer" beeld van onze winkel: Klik op Rondkijken in de fysieke winkels van Hout-doe. 

Hou-doe is de Brabantse afscheidsgroet waarmee men elkaar het beste wenst. Take care in het Engels of te wel "houd je goed"  is de meest zuivere engelse vertaling. Hout-doe is onze filosofie voor uren speel- en ontwikkel plezier met duurzaam, betaalbaar houten en beter speelgoed. Wedden dat U na een bezoek aan onze (web) winkel ook Hout-doet!

Houten speelgoed is van alle tijden: Onze winkel in Schijndel is gevestigd in een monumentaal pand wat omstreeks 1880 als woonhuis is gebouwd en enige tijd later met travee aan de linkerzijde uitgebreid. Het plafond in de woonkamer is rijk geschilderd door de heer Domburg. Motivatie tot plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst: het eclectische pand is van belang wegens de architectonische gaafheid en verschijningsvorm van het exterieur en de bijzondere detaillering in het interieur. Door het pand een winkelbestemming te geven is het bij Hout-doe, Schijndel iedere dag open monumentendag! Onze winkel in Den Bosch is gevestigd op de fundamenten van het voormalige Minderbroederklooster in de Middeleuwse binnenstad van 'des Hertogenbosch'' Onze jongste loot, de winkel in Utrecht Leidsche Rijn is spiksplinternieuw. Het hele centrum is in 2018 gebouwd als sluitstuk van de vinexwijk leidsche Rijn. Ruimtelijk met een plafond hoogte van 8 meter en industrieel modern is deze winkel zijn tijd ver vooruit.

Duurzaam houten speelgoed  Al ons speelgoed is degelijk, leerzaam, speelbaar en betaalbaar. Daarnaast voldoet alle speelgoed aan de nieuwste Europese speelgoedrichtlijn EN-71, is het geproduceerd in verantwoorde productieomgevingen gecombineerd met een zo verantwoord mogelijke CO2 emissie (transport) en komt veel van het toegepaste hout uit PEFC/FSC gecertificeerde bossen.

Afvalpreventie  Hout-doe draagt bij aan afvalpreventie door verouderd of beschadigd speelgoed in te nemen en het weer een tweede kans te geven. Hout, de basis van het speelgoed, verslijt niet. Het is vaak een kleine reparatie of een oppepper met een likje veilige verf wat een afgedankt stuk speelgoed weer nieuw leven inblaast. Jaarlijks verrassen wij een goed doel met dit tweede kans speelgoed die het dan op een jaarmarkt of speelgoedbeurs verkopen. Hierdoor wordt houten speelgoed onder de noemer tweede kans speelgoed voor iedereen bereikbaar.

Verpakkingsmateriaal. Voor het versturen van bestellingen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikt verpakkingsmateriaal. Om de producten te beschermen tegen schade gebruiken wij gerecyclede dozen met als opvulmateriaal - indien nodig - gerecyclede karton en papier. Door deze recycling voorkomen wij papierafval en dragen we bij aan een zo duurzaam mogelijk gebruik van de grondstof.

Maatschappelijke betrokkenheid   Onze maatschappelijke betrokkenheid tonen wij verder door jaarlijks het tweede kans speelgoed te doneren aan een jaarlijks te kiezen lokaal doel.  Ons credo is dat duurzaam niet duur is!  Hout-doe heeft voor 2020 een partnerschap met de Stichting Buitengewoon-Bijzonder  http://www.buitengewoon-bijzonder.nl/

De houten speelgoedwinkel   Ons meest zichtbare bedrijfsactiviteit bestaat uit de exploitatie van onze sfeervolle en authentieke winkels. De winkel wordt ondersteund met onze 24 uur per dag toegankelijke webwinkel. Beschikbaar stellen en houden van houten speelgoed is onze drijfveer.

Tweede kans speelgoed   Met vergunning van de gemeente Schijndel Meijerijstad  bieden wij in onze winkel de gelegenheid om afgedankt houten speelgoed in te leveren. Indien nodig knappen we dit speelgoed op en daarna gaat dit tweede kans speelgoed via goede doelen naar mensen met een kleinere beurs.

Persoonlijke (geboorte)cadeaus   Omdat houten speelgoedstukken vaak persoonlijk zijn en vaak bewaard blijven, bieden wij de mogelijkheid om het speelgoed te personaliseren Dit kan door het aanbrengen van een naam of geboortedatum, maar ook het aanbrengen van een geboortekaartje of een bedrijfslogo behoort tot de mogelijkheden. 

Groepsspeelgoed   Scholen, kinderdagverblijven maar ook praktijken met wachtkamers stellen hogere eisen aan de kwaliteit en de duurzaamheid van hun producten. Hout-doe beschikt over de juiste leveranciers om voor elke groepsruimte het juiste houten speelgoed, passende meubeltjes of "hufterproef" spelmateriaal te leveren.

Hou-doe en tot ziens

Hout-doe heeft een partnerschap met de Stichting Buitengewoon-Bijzonder  http://www.buitengewoon-bijzonder.nl/