• Kostenloser Versand ab 75 €
  • Lieferzeit 1 bis 2 Tage
  • Sichere Bezahlung
  • Lieferung ab Lager

Sudoku

Sudoco is een japanse afkorting voor  数字は独身に限る, en betekend: 'isoleer de getallen'

Deze puzzel is ontworpen door  Howard Garns, een gepensioneerde architect en freelance puzzelmaker, en werd voor het eerst gepubliceerd in 1979 onder de naam Number Place. De puzzel werd in 1984 in Japan geïntroduceerd, waar hij ook de naam sudoku  kreeg. Vanaf 1986 genoot sudoku populariteit in Japan. In 1997 zag Wayne Gould, een Nieuw-Zeelandse gepensioneerde, een sudoku en werkte vervolgens 6 jaar aan een computerprogramma om sudoku's op te stellen. Hij verkocht de hele zaak aan The Times die op 12 november 2004 begon met het publiceren van de puzzels. Een nieuwe rage was geboren.

Een Sudoku is een puzzel bestaande uit negen bij negen vakjes die gegroepeerd zijn als negen blokken van drie bij drie vakjes. In de vakjes moeten de cijfers 1 tot en met 9 ingevuld worden op zo'n manier dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen. In een aantal vakjes zijn de cijfers al ingevuld.

In de zomer van 2005 werd de puzzel geïntroduceerd in Nederland en België en hij kende al snel grote populariteit, onder meer doordat veel kranten dagelijks een sudoku begonnen af te drukken. In 2005 werden de eerste Nederlandse kampioenschappen sudoku gehouden.

Anzeigen nach

Abacus, telraam tot 100 Joueco

Wat een vrolijk geheel van gekleurde kralen in dit Jouéco Telraam, het lijkt wel een regen...
€25,95

Hess rekenraam abacus

Afmetingen: 12 x 14 cm.
€10,95

Cijfer Domino klein

Cijfer Domino klein
€4,95

Rekendomino Trainen van de taf...

Het sommetje op de dominosteen moet je uitrekenen en dan kijken og je een uitkomst bij jo...
€24,95

Rekenspel Tafels leren 1 t/m 9...

81 gekleurde houten stukken met de rekentafels. De som op de voorzijde en de oplossing op ...
€10,95

Sudoku luxe gekleurd 25 x 25 c...

Sudoku luxe gekleurd 25 x 25 cm
€29,95